Bruiloft Roos 22 december 2022

Enige tijd geleden kregen we wel een hele fijne, persoonlijke en nieuwe aanvraag. Namelijk of we op een bruiloft wilden zingen! Deze kans pakten we dan ook met beide handen aan. Roos heeft zelf gezongen bij Blueprint, dus toen ze het bestuur deze vraag stelde zeiden we natuurlijk geen nee.

Hiervoor reisden we met zijn tienen af naar Hauwert in Noord-Holland. Carpoolen was de beste manier om er te komen, dus toen de auto’s één voor één aankwamen, waren we al snel compleet. Na het inzingen en een soundcheck was het al zo ver, we mochten zingen terwijl Roos naar het altaar liep. Op onze versie van Wildest Dreams liep ze naar haar verloofde toe. Prachtig! Vervolgens hebben wij genoten en traantjes weggepinkt tijdens de voltrekking van het huwelijk tussen Roos en Patrick. Als einde hebben wij het kersverse bruidspaar onder God Only Knows naar buiten gezongen.

In de avond kwamen er nog meer meiden om op het feest te kunnen zingen. Eerst mochten we buiten staan om kerstnummers te zingen terwijl de avondgasten naar binnen druppelden. Het was een nieuwe ervaring dat iedereen langs liep terwijl we aan het zingen waren. Later op de avond zongen we bij het feest nog twee keer. De nummers had Roos zelf uitgekozen, en uiteraard mocht ze ook meezingen! Ze deed zelfs nog een solo, wat voor haar man en alle bruiloft gasten een leuke verrassing was! Tussen de sets door mochten we ons in het feest mengen en kregen we een aantal complimentjes. Na onze laatste set kreeg iedereen een roos van Roos en mochten we blijven voor de rest van de avond. Een aantal gingen direct daarna naar huis en een aantal bleven om verder mee te dansen en te zingen!

Kookclub Van Noord 21 december 2022

Wij repeteren op een hele fijne plek in Gouda, namelijk Ontmoetingscentrum van Noord! Een ontmoetingscentrum met vele fijne activiteiten voor elke leeftijdscategorie. Om een fijne kerstsfeer te kunnen verspreiden zongen wij voor de kookclub op woensdagavond. De laatste keer dat dit kon was voor corona in 2019, dus het feit dat wij weer konden zingen voor ze was erg fijn!

Elke week zingen wij op woensdagavond in het buurtcentrum, dus wij konden dit leuke concert combineren met onze laatste repetitie voor de vakantie! In totaal hebben we twee keer een aantal nummers voor ze gezongen tussen de gangen van hun kerstdiner door.

Tijdens de nummers was het fijn om te zien dat nummers herkend werden, er zachtjes meegezongen werd en dat er alleen maar glimlachende gezichten onze kant op kwamen. Het was fijn om iets terug te kunnen geven op onze laatste repetitiedag van dit jaar! Nog een dankjewel richting Ontmoetingscentrum van Noord! Opdat wij nog vele fijne repetitie uren hier mogen doorbrengen.

Gouda bij Kaarslicht 16 december 2022

Het was alweer 3 jaar geleden dat wij voor het laatst bij Gouda bij Kaarslicht mochten optreden. Corona zat namelijk in de weg! Het was dit jaar de 67e editie van culturele evenementen waarbij diverse activiteiten in de kerstsfeer worden ondernomen rond het feestelijk aanlichten van de kerstboom bij het oude stadhuis op de Markt. Zo mochten wij twee keer zingen bij het Weeshuis!

Aan het begin van de avond spraken we met alle meiden af bij de artiesteningang. Zo hadden we nog voldoende tijd om in te zingen, alles klaar te zetten en nog even tot rust te komen. De locatie zelf was prachtig, wel erg koud, maar de sfeer zat er goed in.

Met dikke handschoenen, sjaals en mutsen aan zagen wij onze eigen adem in de lucht en zo begonnen wij aan onze eerste nummer. De arrangementen commissie had een prachtige setlist samengesteld vol met prachtige kerstnummers, van feel good nummers tot typische nummers die je associeert bij kerst. Tussen elk nummer kregen we applaus en was het muisstil bij de nummers zelf.

De eerste set vloog voorbij en zo konden we alweer luisteren bij de volgende artiest of lekker binnen opwarmen. Vrienden en familie waren weer van de partij, dus daar werd mee bijgepraat. Na ongeveer een half uur stonden we weer bij elkaar om voor de tweede set te gaan! Een stukje later op de avond, minder druk maar niet minder knus om te zingen.

Dezelfde nummers brachten we naar voren, en een ander publiek betekent een andere reactie. Fijn om die afwisseling mee te maken! Zo waren we alweer vrij snel aan het laatste nummer toegekomen, 20 minuten zingen gaat sneller dan je denkt.

Zo konden we binnen op zijn Blueprints afsluiten, ofwel in een kring elkaar knuffelen en fijne woorden uitspreken tegen elkaar. Een paar zijn nog glühwein gaan drinken, anderen gingen naar vrienden en een aantal richting huis. Bij Blueprint zijn we één, maar ben je ook vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wij zijn allemaal individuen die samen een fijne groep vormen, één geheel. De kerstgedachte was erg fijn om met elkaar te delen vanavond!

Duo concert Playground 11 december 2022

Halverwege oktober stonden wij op het BALK TOPfestival, waar we tegen andere koren competitie zongen. Daar was ook vocal group Playground, die ons vroegen om een duoconcert te doen! Dat leek ons dan ook een heel tof idee, dus verschillende commissies gingen aan de slag om het mogelijk te maken.

Zo hebben we een repetitie-ochtend gehad, oefenden we veel thuis en voor we het wisten was het al zover!

De locatie was prachtig, we mochten namelijk optreden in de CultuurCampus in Vleuten. Eind van de middag was iedereen van zowel Playground als Blueprint aanwezig om in te zingen, te soundchecken, de gezamenlijke nummers nog even te oefenen en zich klaar te maken voor het optreden.

Als eerste hadden wij onze setlist om te laten horen. We deden een gemêleerde setlist. Er zaten een paar favoriete nummers van ons in (denk bijvoorbeeld aan Lost One), maar aangezien het december is ook een aantal kerstnummers. Tussendoor werden er praatjes gehouden over wat Marlou voor ons doet en waar wij als Blueprint voor staan.

De nummers vlogen voorbij en voor we het wisten waren we bij ons laatste nummer; Boomerang. Na Boomerang maakten we een buiging en nodigden we Playground uit op het podium om het nummer God Only Knows met ons mee te zingen. Dit was een fijne afsluiting voor de pauze. Er werd koffie en thee geschonken en vrienden en familie konden even bezocht worden.

Na de pauze mochten wij achterin de zaal zitten om Playground te mogen beluisteren. Ze hadden een totaal andere setlist dan wij, wat een goede afwisseling was in vergelijking met ons! Een aantal nummers kenden we al vanuit BALK TOPfestival en achterin de zaal konden we ook wat van hun choreografieën meedoen. Aan het einde van de set mochten we ons bij hen voegen op het podium en sloten we af met het nummer Cake by the Ocean. Het was een feestje op het podium! 

Zo snel als het concert begon, zo snel was het ook weer beëindigd. Iedereen stond arm in arm om een buiging te maken en het applaus in ontvangst te nemen. Uiteraard zijn we nog met zijn allen op de foto geweest en toen was het alweer gedaan. Nu gaan we heerlijk nagenieten van het concert en door naar het volgende! Dat is aankomende vrijdag al, dan staan we bij het Weeshuis op Kaarsjesavond in Gouda!

BALK TOPfestival 2022

Waar we vorige week nog op het Gouds Korenfestival stonden, was het zaterdag 15 oktober tijd om naar BALK TOPfestival te gaan! In 2019 stonden we in de tweede klasse, maar zaterdag mochten we meedoen in de eerste klasse!

We hebben de hele ochtend en middag bij andere groepen gekeken en waren onder de indruk over de kwaliteit van deze groepen en hebben meerdere keren ingezongen.

Als laatste van de dag mochten wij in onze competitie zingen in de Jurriaanse Zaal. De zaal was afgeladen met vrienden, familie, geïnteresseerden & de jury. In totaal mochten we vijf nummers zingen, waarvan Marlou er twee had geschreven. Het applaus was overweldigend en oorverdovend. Met een grote glimlach kwamen we van het podium af. Het ging ontzettend goed en iedereen was heel trots op elkaar. Na een korte pauze werd om 18.00 het juryresultaat bekend gemaakt in de grote zaal.

Er was een ISLA-arrangeerprijs te winnen, waarvoor we Marlou opgegeven hadden met haar arrangement en compositie van Lost One. Tijdens het juryresultaat werd haar arrangement genoemd als winnaar! Marlou: “Totaal niet verwacht, maar zo dankbaar dat deze song beloond is! Lost One is een schreeuw om gelijkheid, om balans en respect voor het vrouwelijke in de wereld!” We zijn zo trots op Marlou en zijn de laatste tijd bezig geweest om onze eigen identiteit te vinden. We zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor ons te schrijven.

Daarna werden alle winnaars van de categorieën genoemd. Eenmaal aangekomen bij onze categorie (middelgrote groepen eerste klasse) zaten we toch in spanning te luisteren of wij naar boven kwamen. En toen hoorde we het; we hebben in onze categorie de eerste plek gehaald! “Een groep die niet had misstaan in de Topklasse.” Dat is echt een groot compliment om te krijgen.

Na het juryresultaat hebben we gezamenlijk gegeten bij een restaurantje om de hoek en gepraat over onze resultaten. Al vrij snel moesten we weer in de Grote Zaal staan om Lost One en Boomerang nog een keer te zingen! Na een luid applaus van de zaal, felicitaties en foto’s, zijn we na afloop in een feeststemming terug naar huis gegaan.

BALK TOPfestival, je was fantastisch! Tot over twee jaar, in de Topklasse!

Blueprint wint eerste prijs en arrangeerprijs op BALK TOPfestival

Gouda, 17 oktober 2022

Na een schitterende, krachtige set heeft Vocalgroup Blueprint uit Gouda de juryprijs gewonnen bij BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam op 15 oktober 2022. Ook de muzikaal leider, Marlou Vriens, viel in de prijzen met haar arrangement Lost One. 

Afgelopen zaterdag 15 oktober 2022 vond het BALK Topfestival plaats in De Doelen in Rotterdam. Het BALK TOPfestival wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Na een strenge selectie zijn 67 groepen uit het hele land geselecteerd om zich met elkaar te meten in 9 competities. Blueprint werd ingedeeld in de eerste klasse, in 2019 deden zij nog een klasse lager mee. 

Blueprint heeft deze zaterdag vijf nummers gezongen, allemaal gerrangeerd door muzikaal leider Marlou Vriens. Twee van de nummers zijn door haar geschreven. Blueprint zong om 17.00 uur in de Jurriaanse Zaal, als laatste van de competitie die dag. Het applaus was overweldigend en oorverdovend. Met een grote glimlach kwamen de meiden van het podium af. Het ging ontzettend goed en iedereen was heel trots op elkaar. Na een korte pauze werd om 18.00 het juryresultaat bekend gemaakt. “Een groep die niet had misstaan in de Topklasse (hoogste klasse, red.).” Onder luid applaus werd de naam Blueprint genoemd; Blueprint heeft in haar categorie de eerste plek bemachtigd! Al feestend verliet Blueprint de Grote Zaal, waar zij over een kleine twee uur zelf zouden optreden in het avondprogramma met de andere winnaars. 

Blueprint in de Grote Zaal tijdens het avondprogramma

Tegelijkertijd was er een ISLA-arrangeerprijs te winnen. Blueprint heeft hun muzikaal leider Marlou Vriens opgegeven met haar arrangement en compositie van Lost One. Hier werd tijdens de juryresultaten ook het winnende arrangement van bekend gemaakt. Het was Marlou’s arrangement geworden. Blueprint gilde de hele zaal bij elkaar. Marlou: “Totaal niet verwacht, maar zo dankbaar dat deze song beloond is! Lost One is een schreeuw om gelijkheid, om balans en respect voor het vrouwelijke in de wereld!” Blueprint is de laatste tijd bezig geweest om haar eigen identiteit te vinden en die door te voeren in wat ze doet. Thema’s waar ze als groep voor staan zijn gelijkheid, inclusie, zelfbeschikking en bewustwording. De dames zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor hen te schrijven.

Tijdens het avondprogramma heeft Blueprint in de Grote Zaal van De Doelen daarom nogmaals Lost One uitgevoerd en omdat zij twee keer in de prijzen zijn gevallen, ook Boomerang. Na luid applaus van de zaal, de laatste felicitaties en een paar foto’s, is Blueprint na afloop in een feeststemming terug naar huis gegaan.

Wil je Blueprint ook een keer horen? Tijdens Kaarsjesavond staan zij in de stad bij het Weeshuis. Houd ook de social media in de gaten want er komen nog concerten aan!

Gouds Koren Festival 2022

Wij mochten mee doen aan het Gouds Koren Festival! Ruim 30 koren zongen zaterdag 8 oktober op 10 locaties in de binnenstad van Gouda. Zelf mochten we zingen in Gouda studio’s en So What!.

De aanloop naar het Gouds Koren Festival ging niet altijd vlekkeloos. Best veel meiden waren ziek, waardoor we in de repetitie niet op volle kracht stonden. Hoe weet je dan dat het op de dag zelf goed gaat? Zo goed mogelijk hebben we elke repetitie ons best gedaan en uiteindelijk was dé dag hier.

Om 10 uur stonden we buiten in te zingen achter Gouda studio’s. Iedereen zag er mooi uit en we hadden vooral zin om aan de slag te gaan! Eenmaal binnen bleef het volstromen met publiek, wat was dit leuk om te zien! Lara stelde ons kort voor en heeft ons ingeteld en alle noten aangeven, aangezien Marlou helaas niet aanwezig kon zijn. En toen gingen we van start! De setlist vloog dan ook voorbij. Na elk nummer kregen we applaus en voordat we het wisten waren we alweer klaar en stonden we te buigen. Een dikke groepsknuffel mocht dan ook niet ontbreken, de kop is eraf!

Napratend over hoe het ging liepen we alweer richting So What! voor ons laatste optreden. Voor we het wisten stonden we met de aandachtspunten voor het tweede concert alweer op het podium om van start te gaan.

Genietend zongen we de gehele setlist door en al vrij snel deed Lian haar laatste uithaal. Het geluid van klappende handen en gefluit kwam onze kant op. Overal hoorde je uitspraken als ‘wat kan jij mooi zingen zeg’, ‘die solo ging zó goed bij je!’ tot aan ‘jullie vertellen echt je eigen verhaal’. Wat was het mooi om te zien dat wat wij over willen brengen ook overkomt.

Trots. Dat is het gevoel dat achter blijft na zo’n mooie dag. Daarna zijn een hoop meiden nog met elkaar gaan lunchen als afsluiter en zijn er zelfs een aantal gebleven tot de afsluiting in de St.-Janskerk.

Deze dag is een mooi vooruitzicht voor volgende week, waar wij in de Doelen in Rotterdam staan voor BALK TOP. Want een goed begin is het halve werk, toch?

Het einde van de set in So What!

BALK West 2022

In 2019 hadden we ons al ingeschreven, maar door COVID werd het uitgesteld. 21 mei was het zover, BALK West! Na maanden lang repeteren, een repetitiedag met choreo’s en matchende kleding was het eindelijk zover.

Al relatief vroeg zaten we in verschillende auto’s richting Noordwijk. Wat hadden wij er zin in! Wel al een beetje zenuwachtig. We moesten namelijk als eerste zingen in de Apollo zaal. Eenmaal aangekomen konden we ons aanmelden en zijn we gaan inzingen met Marlou. Een hoop geluid om ons heen, maar toch hebben we een eigen bubbel weten te creëren.

Voor we het wisten stonden we al op het podium om een italiaantje te doen voor de posities. De jury zat al klaar, verschillende supporters zaten met een glimlach in de zaal en we konden beginnen met ons repertoire. Die 20 minuten zingen vliegen dan ook zo voorbij! Na elk nummer kregen we applaus en uiteindelijk stonden we te buigen voor het publiek na het laatste nummer en klapten we voor de jury en Marlou. Buiten de zaal hebben we elkaar geknuffeld en benoemd wat er goed ging.

Toen was er tijd om de tegenstanders te bekijken en lekker te relaxen. Halverwege de middag hoefden we pas weer op te treden. De tijd vloog voorbij en we stonden alweer backstage voor ons tweede concert. We liepen de Thalia zaal binnen en die was helemaal afgeladen met publiek.

Deze set was zó fijn, alle kijkers gaven ons zoveel energie met hun gejuich en bij het slotakkoord van Lost One (geschreven door Marlou) stonden verschillende meiden met tranen in hun ogen. We kregen een oorverdovend applaus. Kippenvel kregen we ervan. En toen was het wachten. Er zijn nog nieuwe foto’s voor de website gemaakt en we hebben gezamenlijk gegeten in de avondzon. Daarna was het wachten of we genomineerd zouden zijn voor de publieksprijs of de Dappere Dodo. Zouden we wel een nominatie krijgen, of toch niet? Een paar meiden liepen naar binnen om het scherm te bekijken.

‘WE HEBBEN EEN PUBLIEKSNOMINATIE’ hoorden we achter ons en een paar meiden kwamen gillend naar buiten rennen. Al knuffelend en glimlachend hebben we vol ongeloof even buiten gestaan. Het juryrapport was ook binnen en alle fijne punten van de juryleden hebben we aangehoord met heel veel trots. Het was dan ook vrij simpel welk nummer we weer op het podium zouden doen, Lost One natuurlijk!

Voor we het wisten moesten we alweer inzingen en was het avondprogramma begonnen. De hele Apollo zaal zat vol en verschillende genomineerden voor de Dappere Dodo mochten optreden. Toen waren wij aan de beurt. Marlou en Charlotte legden uit wat Lost One voor ons betekent en voor staat en we begonnen met zingen. De zaal was muisstil en Marlou had een glimlach van oor tot oor. Hand in hand stonden we aan het einde van het nummer, samen als één front. En toen barstte het los.

Gillen, klappen en het geluid van stampende voeten werd onze kant op geblazen. We bogen nog één keer voor het publiek en gaven luchtkusjes aan Marlou. We hebben het gewoon gedaan!

De rest van het avondprogramma was zo voorbij en voor we het wisten stonden we buiten met onze spullen. Van verschillende leden van andere koren kregen we nog fijne complimenten te horen over onze prestatie. Wat een ego boost. We voelen het allemaal, Blueprint is niet te stoppen!

Blueprint verkozen tot publieksfavoriet op BALK West 2022

Gouda, 23 mei 2022

Na twee prachtige optredens is Vocalgroup Blueprint uit Gouda verkozen tot publieksfavoriet op BALK West in De Muze in Noordwijk op zaterdag 21 mei 2022.


Afgelopen zaterdag 21 mei 2022 vond het BALK West festival plaats in De Muze in Noordwijk. BALK West is een festival voor lichte koormuziek in West-Nederland. Blueprint deed deze zaterdag mee met vier nummers, gearrangeerd en gecomponeerd door muzikaal leider Marlou Vriens. Als eerste startte Blueprint in de grote, vrijwel lege, Apollozaal, gelijk na de opening om 10.50 uur. Later op de dag hebben zij ook nog een keer in de kleinere Thaliazaal gezongen om 14.50 uur. Zelf kijkt de groep heel tevreden terug op allebei de optredens en het positieve jurycommentaar droeg daar nog meer aan bij.

Bij BALK West had het publiek de kans om door middel van stembriefjes aan te geven welke van de achttien groepen zij nog een keer wilden horen in het avondprogramma. Drie groepen zouden worden verkozen om nogmaals op te treden met één nummer uit de setlist. Na een korte pauze na afloop van het dagprogramma werd om 19.30 uur bekend gemaakt welke groepen er in het avondprogramma nogmaals mochten optreden. Van de drie groepen die genomineerd waren als publieksfavoriet was Blueprint er één.

Als publieksfavoriet hebben zij in de volle Apollozaal nog een keer het nummer ‘Lost One’ uitgevoerd. Dit nummer is geschreven en gearrangeerd door Marlou Vriens. Vooraf namen Marlou en een bestuurslid van Blueprint nog even de tijd om toe te lichten waar het nummer over gaat. Marlou heeft het namelijk geschreven als protestnummer over de ongelijkheid tussen het mannelijke en het vrouwelijke, vanuit het perspectief van de vrouw. Blueprint is de laatste tijd bezig geweest om haar eigen identiteit te vinden en door te voeren in wat ze doet. Thema’s waar ze als groep voor staan zijn gelijkheid, inclusie, zelfbeschikking en bewustwording. De dames zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor hen te schrijven. Na luid applaus van de zaal, is Blueprint na afloop in een feeststemming terug naar huis gereden.

Wil je Blueprint ook een keer horen? Tijdens Heel Gouda Fietst en Wandelt staan ze op 5 juni van 15:00 – 17:30 uur bij de wielerbaan van GRTC-Excelsior. Via route 1 of 4 kom je bij ze langs.

Daarnaast is Blueprint ook op zoek naar nieuwe leden (V/X). Volgende keer meezingen als publieksfavoriet? Kom dan op 1 of 8 juni naar de open repetities in Van Noord (aanmelden via werving@vocalgroupblueprint.nl) en sluit je aan bij deze groep!

Repetitiedag 8 mei 2022

Afgelopen zondag 8 mei hadden wij als Blueprint een repetitiedag voor BALK West! Al voor de coronatijd hadden wij ons aangemeld voor dit concert en eindelijk gaat het eind mei door. Sinds dit koorjaar organiseren wij repetitiedagen om choreografieën en posities neer te zetten. Deze dagen zijn gevuld met zang, finetuning en vooral gezelligheid!

Wij doen de repetitiedagen bij Studio Forza in Bodegraven en deze plek is erg fijn en ruim. We beginnen dan met het opwarmen door te dansen en lekker in te zingen met onze lax vox, zo ook op 8 mei. Voor elke repetitiedag wordt een planning gemaakt waarin we de complete setlist doorlopen. Voor elk nummer wordt ruim de tijd genomen om het door te zingen, de posities aan te leren en te bespreken in welke cirkel wij dat nummer zingen. Nu hoor ik je al denken, cirkels? Dat is een Blueprint-geheim.😉

Na een lunch in de zon zongen we de laatste nummers, en tenslotte de hele setlist, nog eens door met alles erop en eraan. Halverwege de middag waren we klaar en voelden we ons veel zelfverzekerder voor BALK West over een paar weken! Zien wij jou daar?