Wij mochten mee doen aan het Gouds Koren Festival! Ruim 30 koren zongen zaterdag 8 oktober op 10 locaties in de binnenstad van Gouda. Zelf mochten we zingen in Gouda studio’s en So What!.

De aanloop naar het Gouds Koren Festival ging niet altijd vlekkeloos. Best veel meiden waren ziek, waardoor we in de repetitie niet op volle kracht stonden. Hoe weet je dan dat het op de dag zelf goed gaat? Zo goed mogelijk hebben we elke repetitie ons best gedaan en uiteindelijk was dé dag hier.

Om 10 uur stonden we buiten in te zingen achter Gouda studio’s. Iedereen zag er mooi uit en we hadden vooral zin om aan de slag te gaan! Eenmaal binnen bleef het volstromen met publiek, wat was dit leuk om te zien! Lara stelde ons kort voor en heeft ons ingeteld en alle noten aangeven, aangezien Marlou helaas niet aanwezig kon zijn. En toen gingen we van start! De setlist vloog dan ook voorbij. Na elk nummer kregen we applaus en voordat we het wisten waren we alweer klaar en stonden we te buigen. Een dikke groepsknuffel mocht dan ook niet ontbreken, de kop is eraf!

Napratend over hoe het ging liepen we alweer richting So What! voor ons laatste optreden. Voor we het wisten stonden we met de aandachtspunten voor het tweede concert alweer op het podium om van start te gaan.

Genietend zongen we de gehele setlist door en al vrij snel deed Lian haar laatste uithaal. Het geluid van klappende handen en gefluit kwam onze kant op. Overal hoorde je uitspraken als ‘wat kan jij mooi zingen zeg’, ‘die solo ging zó goed bij je!’ tot aan ‘jullie vertellen echt je eigen verhaal’. Wat was het mooi om te zien dat wat wij over willen brengen ook overkomt.

Trots. Dat is het gevoel dat achter blijft na zo’n mooie dag. Daarna zijn een hoop meiden nog met elkaar gaan lunchen als afsluiter en zijn er zelfs een aantal gebleven tot de afsluiting in de St.-Janskerk.

Deze dag is een mooi vooruitzicht voor volgende week, waar wij in de Doelen in Rotterdam staan voor BALK TOP. Want een goed begin is het halve werk, toch?

Het einde van de set in So What!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.