Gouda, 17 oktober 2022

Na een schitterende, krachtige set heeft Vocalgroup Blueprint uit Gouda de juryprijs gewonnen bij BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam op 15 oktober 2022. Ook de muzikaal leider, Marlou Vriens, viel in de prijzen met haar arrangement Lost One. 

Afgelopen zaterdag 15 oktober 2022 vond het BALK Topfestival plaats in De Doelen in Rotterdam. Het BALK TOPfestival wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Na een strenge selectie zijn 67 groepen uit het hele land geselecteerd om zich met elkaar te meten in 9 competities. Blueprint werd ingedeeld in de eerste klasse, in 2019 deden zij nog een klasse lager mee. 

Blueprint heeft deze zaterdag vijf nummers gezongen, allemaal gerrangeerd door muzikaal leider Marlou Vriens. Twee van de nummers zijn door haar geschreven. Blueprint zong om 17.00 uur in de Jurriaanse Zaal, als laatste van de competitie die dag. Het applaus was overweldigend en oorverdovend. Met een grote glimlach kwamen de meiden van het podium af. Het ging ontzettend goed en iedereen was heel trots op elkaar. Na een korte pauze werd om 18.00 het juryresultaat bekend gemaakt. “Een groep die niet had misstaan in de Topklasse (hoogste klasse, red.).” Onder luid applaus werd de naam Blueprint genoemd; Blueprint heeft in haar categorie de eerste plek bemachtigd! Al feestend verliet Blueprint de Grote Zaal, waar zij over een kleine twee uur zelf zouden optreden in het avondprogramma met de andere winnaars. 

Blueprint in de Grote Zaal tijdens het avondprogramma

Tegelijkertijd was er een ISLA-arrangeerprijs te winnen. Blueprint heeft hun muzikaal leider Marlou Vriens opgegeven met haar arrangement en compositie van Lost One. Hier werd tijdens de juryresultaten ook het winnende arrangement van bekend gemaakt. Het was Marlou’s arrangement geworden. Blueprint gilde de hele zaal bij elkaar. Marlou: “Totaal niet verwacht, maar zo dankbaar dat deze song beloond is! Lost One is een schreeuw om gelijkheid, om balans en respect voor het vrouwelijke in de wereld!” Blueprint is de laatste tijd bezig geweest om haar eigen identiteit te vinden en die door te voeren in wat ze doet. Thema’s waar ze als groep voor staan zijn gelijkheid, inclusie, zelfbeschikking en bewustwording. De dames zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor hen te schrijven.

Tijdens het avondprogramma heeft Blueprint in de Grote Zaal van De Doelen daarom nogmaals Lost One uitgevoerd en omdat zij twee keer in de prijzen zijn gevallen, ook Boomerang. Na luid applaus van de zaal, de laatste felicitaties en een paar foto’s, is Blueprint na afloop in een feeststemming terug naar huis gegaan.

Wil je Blueprint ook een keer horen? Tijdens Kaarsjesavond staan zij in de stad bij het Weeshuis. Houd ook de social media in de gaten want er komen nog concerten aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.