Waar we vorige week nog op het Gouds Korenfestival stonden, was het zaterdag 15 oktober tijd om naar BALK TOPfestival te gaan! In 2019 stonden we in de tweede klasse, maar zaterdag mochten we meedoen in de eerste klasse!

We hebben de hele ochtend en middag bij andere groepen gekeken en waren onder de indruk over de kwaliteit van deze groepen en hebben meerdere keren ingezongen.

Als laatste van de dag mochten wij in onze competitie zingen in de Jurriaanse Zaal. De zaal was afgeladen met vrienden, familie, geïnteresseerden & de jury. In totaal mochten we vijf nummers zingen, waarvan Marlou er twee had geschreven. Het applaus was overweldigend en oorverdovend. Met een grote glimlach kwamen we van het podium af. Het ging ontzettend goed en iedereen was heel trots op elkaar. Na een korte pauze werd om 18.00 het juryresultaat bekend gemaakt in de grote zaal.

Er was een ISLA-arrangeerprijs te winnen, waarvoor we Marlou opgegeven hadden met haar arrangement en compositie van Lost One. Tijdens het juryresultaat werd haar arrangement genoemd als winnaar! Marlou: “Totaal niet verwacht, maar zo dankbaar dat deze song beloond is! Lost One is een schreeuw om gelijkheid, om balans en respect voor het vrouwelijke in de wereld!” We zijn zo trots op Marlou en zijn de laatste tijd bezig geweest om onze eigen identiteit te vinden. We zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor ons te schrijven.

Daarna werden alle winnaars van de categorieën genoemd. Eenmaal aangekomen bij onze categorie (middelgrote groepen eerste klasse) zaten we toch in spanning te luisteren of wij naar boven kwamen. En toen hoorde we het; we hebben in onze categorie de eerste plek gehaald! “Een groep die niet had misstaan in de Topklasse.” Dat is echt een groot compliment om te krijgen.

Na het juryresultaat hebben we gezamenlijk gegeten bij een restaurantje om de hoek en gepraat over onze resultaten. Al vrij snel moesten we weer in de Grote Zaal staan om Lost One en Boomerang nog een keer te zingen! Na een luid applaus van de zaal, felicitaties en foto’s, zijn we na afloop in een feeststemming terug naar huis gegaan.

BALK TOPfestival, je was fantastisch! Tot over twee jaar, in de Topklasse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.