Halverwege oktober stonden wij op het BALK TOPfestival, waar we tegen andere koren competitie zongen. Daar was ook vocal group Playground, die ons vroegen om een duoconcert te doen! Dat leek ons dan ook een heel tof idee, dus verschillende commissies gingen aan de slag om het mogelijk te maken.

Zo hebben we een repetitie-ochtend gehad, oefenden we veel thuis en voor we het wisten was het al zover!

De locatie was prachtig, we mochten namelijk optreden in de CultuurCampus in Vleuten. Eind van de middag was iedereen van zowel Playground als Blueprint aanwezig om in te zingen, te soundchecken, de gezamenlijke nummers nog even te oefenen en zich klaar te maken voor het optreden.

Als eerste hadden wij onze setlist om te laten horen. We deden een gemêleerde setlist. Er zaten een paar favoriete nummers van ons in (denk bijvoorbeeld aan Lost One), maar aangezien het december is ook een aantal kerstnummers. Tussendoor werden er praatjes gehouden over wat Marlou voor ons doet en waar wij als Blueprint voor staan.

De nummers vlogen voorbij en voor we het wisten waren we bij ons laatste nummer; Boomerang. Na Boomerang maakten we een buiging en nodigden we Playground uit op het podium om het nummer God Only Knows met ons mee te zingen. Dit was een fijne afsluiting voor de pauze. Er werd koffie en thee geschonken en vrienden en familie konden even bezocht worden.

Na de pauze mochten wij achterin de zaal zitten om Playground te mogen beluisteren. Ze hadden een totaal andere setlist dan wij, wat een goede afwisseling was in vergelijking met ons! Een aantal nummers kenden we al vanuit BALK TOPfestival en achterin de zaal konden we ook wat van hun choreografieën meedoen. Aan het einde van de set mochten we ons bij hen voegen op het podium en sloten we af met het nummer Cake by the Ocean. Het was een feestje op het podium! 

Zo snel als het concert begon, zo snel was het ook weer beëindigd. Iedereen stond arm in arm om een buiging te maken en het applaus in ontvangst te nemen. Uiteraard zijn we nog met zijn allen op de foto geweest en toen was het alweer gedaan. Nu gaan we heerlijk nagenieten van het concert en door naar het volgende! Dat is aankomende vrijdag al, dan staan we bij het Weeshuis op Kaarsjesavond in Gouda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.