Gouda, 23 mei 2022

Na twee prachtige optredens is Vocalgroup Blueprint uit Gouda verkozen tot publieksfavoriet op BALK West in De Muze in Noordwijk op zaterdag 21 mei 2022.


Afgelopen zaterdag 21 mei 2022 vond het BALK West festival plaats in De Muze in Noordwijk. BALK West is een festival voor lichte koormuziek in West-Nederland. Blueprint deed deze zaterdag mee met vier nummers, gearrangeerd en gecomponeerd door muzikaal leider Marlou Vriens. Als eerste startte Blueprint in de grote, vrijwel lege, Apollozaal, gelijk na de opening om 10.50 uur. Later op de dag hebben zij ook nog een keer in de kleinere Thaliazaal gezongen om 14.50 uur. Zelf kijkt de groep heel tevreden terug op allebei de optredens en het positieve jurycommentaar droeg daar nog meer aan bij.

Bij BALK West had het publiek de kans om door middel van stembriefjes aan te geven welke van de achttien groepen zij nog een keer wilden horen in het avondprogramma. Drie groepen zouden worden verkozen om nogmaals op te treden met één nummer uit de setlist. Na een korte pauze na afloop van het dagprogramma werd om 19.30 uur bekend gemaakt welke groepen er in het avondprogramma nogmaals mochten optreden. Van de drie groepen die genomineerd waren als publieksfavoriet was Blueprint er één.

Als publieksfavoriet hebben zij in de volle Apollozaal nog een keer het nummer ‘Lost One’ uitgevoerd. Dit nummer is geschreven en gearrangeerd door Marlou Vriens. Vooraf namen Marlou en een bestuurslid van Blueprint nog even de tijd om toe te lichten waar het nummer over gaat. Marlou heeft het namelijk geschreven als protestnummer over de ongelijkheid tussen het mannelijke en het vrouwelijke, vanuit het perspectief van de vrouw. Blueprint is de laatste tijd bezig geweest om haar eigen identiteit te vinden en door te voeren in wat ze doet. Thema’s waar ze als groep voor staan zijn gelijkheid, inclusie, zelfbeschikking en bewustwording. De dames zijn heel blij dat Marlou daar een grote rol in kan spelen door muziek voor hen te schrijven. Na luid applaus van de zaal, is Blueprint na afloop in een feeststemming terug naar huis gereden.

Wil je Blueprint ook een keer horen? Tijdens Heel Gouda Fietst en Wandelt staan ze op 5 juni van 15:00 – 17:30 uur bij de wielerbaan van GRTC-Excelsior. Via route 1 of 4 kom je bij ze langs.

Daarnaast is Blueprint ook op zoek naar nieuwe leden (V/X). Volgende keer meezingen als publieksfavoriet? Kom dan op 1 of 8 juni naar de open repetities in Van Noord (aanmelden via werving@vocalgroupblueprint.nl) en sluit je aan bij deze groep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.