Maart – Augustus 2020

Sinds maart houdt het ook ons al in de greep, Corona en de maatregelen van de overheid. Wij hebben tijdens de eerste golf online gerepeteerd via Zoom. Gelukkig wist Marlou daar al het een en ander vanaf en ging onze overstap vrij soepel. We begonnen de meeste repetities met een dansmoment, waarna we even gezamenlijk inzongen en zelfs geheel nieuwe nummers hebben geleerd! We eindigden vaak met een tweede dansmoment. Ook Pieter was regelmatig van de partij, waarbij we niet te veel moesten letten op zijn handen en het geluid want dat liep niet synchroon. We hebben ook in deze tijd goede stappen vooruit gemaakt, op weg naar ons doel: de World Choir Games 2021 in BelgiĆ« bijwonen! Naast de repetities met Marlou en Pieter moesten ook onze Blueprintdagen, commissievergaderingen, bestuurvergaderingen en algemene ledenvergaderingen online. We hebben spelletjesavonden georganiseerd en Spotifylijsten gemaakt om met z’n allen op te dansen en buiten de repetities met elkaar in contact te blijven. Kortom, we hebben allemaal onze schouders eronder gezet en ons voorbereid op een mooi nieuw koorjaar na de zomer.

September – November 2020

Vol enthousiasme mochten we dan vanaf september 2020 weer gaan repeteren, in het echt… Jippie! In het nieuwe buurtcentrum Van Noord was een mooie plek voor ons gereserveerd, in hun grootste ruimte. Na een uur repeteren gingen we allemaal even 10 minuten de zaal uit om het lekker te laten luchten, speelden we spelletjes buiten en daarna gingen we met een frisse neus de zaal weer in om nog een uurtje door te zingen. Helaas kwamen er dan in oktober toch weer nieuwe maatregelen aan waardoor we niet meer bij Van Noord terecht konden… Gelukkig is daarvoor ook een oplossing gevonden, we mogen repeteren in het pand van De Baderie van Wijk in Gouda! Nu staan we daar elke woensdagavond te swingen, maar als we niet op onze plek staan of zitten, dragen we natuurlijk wel onze mondkapjes. Er zijn ook wat meiden die liever online mee repeteren, en die kunnen de repetitie gewoon nog via Zoom bijwonen zodat ze niets hoeven te missen. De komende twee weken met de aangescherpte maatregelen gaan we allemaal weer online repeteren zodat we nog steeds klaar zijn voor kerst.

Kerst!

Sinds oktober zijn we alweer druk bezig met ons kerstrepetoire en zijn we ons gaan bezighouden met het delen van ons kerstgevoel. Als koor werken we altijd naar concerten toe en dat is dit jaar alleen op andere manieren mogelijk… Maar ook daar zijn wij zeer positief over en druk mee bezig! Houd ons in de gaten voor onze kerstplannen en bekijk onze Instagram en Facebook voor wat sfeerimpressies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.