September 2019

Het is zo ver, we gaan weer beginnen. Vol goede moed staan we klaar in de Buurtstee, onze nieuwe locatie, allemaal uitgerust van de vakantie en wat nieuwe leden rijker. We zijn super uitgelaten om elkaar weer te zien, maar weten ook dat er werk aan de winkel is. Het duurt namelijk niet heel lang meer tot het 9 november is en we moeten stralen op BALK.

Oktober 2019

De spanning neemt een beetje toe tijdens de repetitie als Marlou laat vallen dat we nog maar 5 weken hebben voor BALK. Vijf weken?! De tijd is voorbij gevlogen! Onze choreografie wordt erin gestampt en de laatste puntjes worden op de goede noten gezet.

November 2019

Onze generale in kleding is de laatste repetitie voor BALK, en we hebben er zin in, maar gelukkig gaan er, zoals het hoort op een generale, ook nog wat dingen mis. We hebben nu nog 3 dagen en dan staan we er… Het aftellen is begonnen.

9 november 2019

De wekkers gaan vroeg, en de zenuwen maken sommigen van ons wakker voor de wekker. Er hebben er een paar raar gedroomd en de treinen worden in de gaten gehouden, want we moeten wel op tijd zijn. Om 8.45 staat iedereen op het station en stappen we in de trein naar Rotterdam. Na een korte wandeling in de regen en een blokje om De Doelen, zijn we er! Verdwalen op weg naar onze inzing ruimte hoort er natuurlijk bij, maar we weten het met een minimale vertraging te vinden.

Tijd om even op onze stemmen en zenuwen te focussen. Inzingen, ademhalingsoefeningen, en een laatste doorloop. En dan is het zover, er wordt op de deur geklopt want we moeten naar beneden voor de soundcheck en podium doorloop. Na een seconde stress over de maat van het podium, de microfoons, de choreo, etc. weten we onze focus terug te halen en na een laatste groepsknuffel is het zover.

Ons optreden vliegt voorbij en voor we het weten staan we weer in onze inzing ruimte. We nemen een slok water, plaspauze, en bespreken vast wat na. Vervolgens mochten we ons de hele dag vermaken op BALK en hebben we rondgeneusd bij andere klassen, waarna de meesten van ons eindigden bij Vapiano om daarna heel hard terug te rennen om op tijd te zijn voor de prijsuitreiking.

Iedereen was op tijd terug, en dat was maar goed ook, want we werden als eerste genoemd! We zijn namelijk 3e geworden van onze klasse! Na nog maar een jaar te bestaan en ons laatste nummer in september pas te zijn begonnen met instuderen is dit een super mooi resultaat waar we onwijs trots op zijn. Een afvaardiging is gebleven om het avondconcert te bekijken en toen was het Topfestival BALK 2019 toch echt voorbij.

Nagenieten

Nu zijn we heerlijk aan het nagenieten, maar we hebben niet erg lang want onze kerstconcerten komen er alweer aan! Voor het bestuur veel om te regelen, voor de andere leden veel om in te studeren, en voor jullie veel om van te gaan genieten. Bekijk onze concerten hier. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.